top of page

BOinK, een handige app voor alles rond Kinderopvangtoeslag

Heeft u vragen over het doorgeven van gegevens over kinderopvang aan de Belastingdienst? BOinK (de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang) heeft een handige app ontwikkeld. Je leest er alles over op de site van BOinK.
Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag

Een hulpmiddel dat ouders stap voor stap helpt bij het aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag.

BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft in 2022 de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is een hulpmiddel voor ouders en geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Ook helpt de toolkit ouders stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden in 4 talen; Nederlands, Engels, Pools en Arabisch.


BOinK heeft jarenlange ervaring met ouders die vragen hebben over kinderopvangtoeslag of hier problemen mee hebben. De informatie van Toeslagen zelf is niet altijd duidelijk en op de website en in de brieven van Toeslagen worden vaak moeilijke woorden en veel vaktaal gebruikt. Ook begrijpt niet iedereen het systeem van kinderopvangtoeslag goed. Kinderopvangtoeslag is daardoor voor te veel ouders ingewikkeld. Om ouders te ondersteunen bij de kinderopvangtoeslag heeft BOinK daarom de toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' ontwikkeld. De toolkit is ontwikkeld voor ouders die kinderopvangtoeslag willen aanvragen of die al kinderopvangtoeslag hebben. Ook professionals die werken met ouders die te maken hebben met kinderopvangtoeslag kunnen de toolkit gebruiken.


De app is gratis te downladen in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Na het downloaden kun je in de app een keuze maken uit Nederlands, Engels, Pools of Arabisch.

Comments


Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page