top of page

Geborgenheid zoals thuis op een fijne plek, dat is wat De Boomhut kinderen biedt. Dat doen we vanuit twee locaties in het prachtige Groenesteinpark in Helpman.

 

We hebben twee verticale groepen voor kinderen van 6 weken tot 3 jaar en twee groepen voor peuters van 2 tot 4 jaar. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er de tussenschoolse- en de naschoolse opvang met vier groepen. Ook daar spelen kinderen van verschillende leeftijden met elkaar samen; van 4 t/m 13 jaar.


De kinderen worden opgevangen door een vast team van enthousiaste en gediplomeerde medewerkers. We maken geen gebruik van invalkrachten. Wel zo rustig en vertrouwd voor iedereen!

Ieder kind is uniek, dat is ons uitgangspunt en dat ademt overal in door. We benaderen kinderen positief en waken voor negatieve aandacht. Zo heeft ieder kind zoveel mogelijk de ruimte z’n eigen grenzen te ontdekken, op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Emoties nemen we serieus; uw kind moet zich immers veilig en geborgen voelen. Ook zelfredzaamheid stimuleren we. Kinderen mogen -waar dat kan- zelf kiezen en helpen ons soms mee met klusjes.

 

Spelen vinden wij belangrijk, want dat is fijn en bovendien ontzettend goed voor de motorische en sociale ontwikkeling. Samen voetballen, fietsen, sporten, bouwen met duplo, het kan bij ons allemaal. Lekker naar buiten, maar is het rotweer dan hebben we binnen in onze grote ‘stal’ ook ruimte genoeg.

Met het Groenesteinpark en speeltuin De Helpen als achtertuin is er ruimte genoeg. Ook de baby's en peuters zijn veel buiten. De baby's slapen in een van onze buitenbedden en/of kinderwagens.

 

Spelen in de zandbak en gaan op onderzoek uit in onze tuin, dat is allemaal mogelijk.

Voor de oudere kinderen hebben we altijd verschillende activiteiten, zodat zij zich na schooltijd lekker kunnen ontspannen. Geen verplichte opdrachten, maar leuke dingen om uit te kiezen.

 

We lezen, zingen, spelen spelletjes en knutselen met allerlei verschillende materialen. Het resultaat doet er niet toe, centraal staat het plezier en het ontdekken.

Om je prettig te voelen moet je fit zijn. Daarom eten we gezond (al snoepen we heus ook wel eens) en hebben we een hele belangrijke regel: een ziek kind hoort thuis, en niet op de opvang.

 

Dat is niet alleen fijn voor uw eigen kind, ook andere kinderen blijven daar fit bij. Hygiene vinden we mede daarom ook erg belangrijk en daar doen we alles aan; dagelijks komt de schoonmaker om te stofzuigen en te dweilen.

 

De groepshulpen maken het speelgoed en meubilair schoon. De aankleedtafels worden na iedere verschoning ontsmet en uw kind slaapt elke dag in een ‘eigen’ schoon bedje.

 

Rust en regelmaat zijn belangrijk, dus hoe leuk en intensief het soms ook is, de kleintjes slapen als dat nodig is en we houden ons aan een vast dagritme.

Dit is De Boomhut

Waar je komt spelen

Waar je je fijn voelt

bottom of page