top of page

Boekstart locatie

Al vanaf 2015 is De Boomhut een boekstart locatie. Maar waarom en hoe word je dat?

Een goede taalontwikkeling is van groot belang voor de algemene ontwikkeling van het kind. Door middel van taal is contact maken mogelijk (sociale ontwikkeling), taal is een middel om uitdrukking te geven aan gevoelens en behoeften (emotionele en creatieve ontwikkeling) en het ondersteunt de cognitieve ontwikkeling (verstandelijke ontwikkeling).

Bij de taalontwikkeling is het vooral belangrijk dat de leidsters de woorden goed uitspreken, duidelijk praten en de aangewezen dingen bij naam benoemen. Door met de kinderen veel te lezen, plaatjes te bekijken en liedjes te zingen wordt zo de taal ontwikkeld. Wij praten dan ook normaal en duidelijk tegen de kinderen en niet in “kindertaal”. Enkele leidsters hebben meerdere trainingen gevolgd, vanuit de bibliotheek georganiseerd, in het interactief lezen met de kinderen en daarom mogen wij ons een boekstartlocatie noemen.

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page