top of page

Groepen

Van baby tot peuter

Voor Peuters

Voor kids / BSO & TSO

Babys en peuters (van 0 tot 3 jaar) zijn welkom in het gebouw van De Helpen aan de Groenensteinlaan. Er zijn op deze locatie twee verticale groepen. In iedere groep zitten niet meer dan 16 kinderen, waarvan er maximaal 8 jonger dan 1 jaar zijn. De deuren staan open zodat kinderen kunnen spelen op beide groepen, we noemen dat een 'open deur beleid'. Ze leren zo ook alle leid(st)ers kennen. In alle groepen werken we met een vast team en vast rooster. Ook de dagindeling loopt volgens een dagelijks terugkerend ritme. Eten, slapen, spelen doen we telkens op dezelfde momenten. Deze regelmaat biedt kinderen houvast. Dat betekent niet dat ieder kind per se mee moet in dit ritme. Baby's hebben hun eigen ritme. Met onze vaste leid(st)ers kunt u goed afspraken maken over wat belangrijk is voor uw kind.

In onze grote locatie is ook de tussenschoolse en naschoolse opvang. Kinderen worden hier in vier groepen opgevangen van 4 t/m 13 jaar.

Vrij zijn bij de BSO
Na schooltijd is uw kind vrij. Daarom mogen kinderen bij ons vrij spelen nadat wij ze hebben opgehaald van school. Zij moeten niets en mogen van alles, maar er zijn wel regels. Ook hier staan vaste leid(st)ers op de groep. We drinken en eten wat met elkaar in de eigen groep en daarna organiseren we allerlei verschillende activiteiten waar kinderen uit kunnen kiezen.

Dikkedakken bij de TSO
Kinderen van de basisschool kunnen tussen de middag door ons opgehaald worden. Ze eten dan lekker vers brood, krijgen drinken en fruit en daarna brengen wij ze weer op tijd terug naar school. Dat kan natuurlijk alleen voor kinderen die in de omgeving van De Boomhut naar school gaan. En Dikkedakken is speciaal bedoeld voor kinderen die ook naar de BSO komen.

Verderop aan de Groenensteinlaan hebben we een grotere locatie. Hier zijn  twee verticale groepen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Op de groep zitten niet meer dan 14 of 16 kinderen. Het dagelijks terugkerende ritme en de bekende gezichten van de vaste groep leid(st)ers geeft ook hier weer houvast, en ook op deze plek is veel ruimte om te spelen, zowel binnen als buiten.

bottom of page